Wat moet ik weten over Microsoft SharePoint?

Wat moet ik weten over Microsoft SharePoint?

Wat moet ik weten over Microsoft Sharepoint? Allereerst worden het interne computersysteem van een bedrijf en de applicaties die op dat systeem draaien SharePoint-sites genoemd. Alle informatie die door de werknemers (niet alleen de managers) op de SharePoint-site wordt verstrekt, wordt opgeslagen in de verschillende e-mails of inhoudspagina's die worden weergegeven aan alle andere werknemers of managers op het bedrijfsintranet. Op het bedrijfsnetwerk is er een webservice genaamd SharePoint die verbinding maakt met de verschillende SharePoint-sites. Het fungeert ook als een kennisbank, een opslagplaats van informatie waar de medewerkers terecht kunnen voor informatie en voor het verkrijgen van antwoorden op hun vragen. SharePoint biedt verschillende opties, zoals inhoudsbeheer, inhoudsopslag, documentbeheer, agenda's, e-mailbeheer, salarisadministratie, sociale netwerken en integratie van bedrijfsprocessen lees meer.

Wat moet ik weten over Microsoft Sharepoint

Een van de belangrijkste dingen die u over Microsoft SharePoint moet weten, is hoe het integreert met Microsoft Office-toepassingen. SharePoint is eigenlijk een applicatieplatform dat eerst werd uitgebracht als groupware-product en vervolgens werd geïntegreerd in Microsoft Office-applicaties zoals Word, Excel, PowerPoint en Outlook. Zoals u wellicht vermoedt, worden SharePoint-toepassingen ook gebruikt voor het maken van websites, blogs en bedrijfsintranetten. Een website die in SharePoint is gemaakt, lijkt op wat u zou zien in Microsoft Word of Excel, maar bestaat uit de daadwerkelijke tekst, de afbeeldingen, de koppelingen, enzovoort.

Een van de interessantere kenmerken van SharePoint is de mogelijkheid om een intranet te creëren dat toegankelijk is voor alle werknemers in het bedrijf. Omdat dit een applicatieplatform is, levert SharePoint de webservices voor onder meer mailbezorging, agendabeheer, samenwerking, taakbeheer, workflow, sociale netwerken en bestandsbeheer. Kortom, als je ooit in een professionele omgeving hebt gewerkt waar informatie moet worden georganiseerd, kan SharePoint je daarbij helpen. Als je wilt weten wat ik moet weten over Microsoft SharePoint, dan zijn hier enkele dingen om je te helpen.

Klik hier om meer te lezen: Sharepoint modules