Energielabel Home Label aanvragen

energielabel woning aanvragen

Energielabel Home Label aanvragen

Om een energielabel voor uw woning aan te vragen, moet u specifieke gegevens aanleveren. Als uw woning vóór 2000 is gebouwd, zijn deze vragen niet van toepassing, aangezien energiezuinigheid is ingebouwd. U kunt aantonen welke maatregelen u heeft genomen om uw huis energiezuiniger te maken. Bovendien kunt u een onafhankelijke deskundige inhuren om de woning te controleren en in aanmerking te laten komen voor het label. Maar je moet verstandig kiezen energielabel opvragen. U moet een gecertificeerde expert kiezen met de nodige referenties.

Het verkrijgen van een energielabel voor uw woning is ingewikkeld. Het kan echter worden gedaan met behulp van een web-app van de overheid. Voor deze service betaal je ongeveer 20 euro. Geef dan het energielabel door aan uw koper, die de koper wordt. Doet de verkoper dat niet, dan riskeert hij een boete van honderdzeventig euro. Op deze website vindt u de kosten van een energielabel.

Energielabels zijn verplicht voor openbare gebouwen groter dan 250 vierkante meter en moeten duidelijk zichtbaar zijn voor alle bezoekers. De Inspectie Leefomgeving en Transport houdt toezicht op het gebruik van energielabels. Het gebruikt de NTA 8800-test om de energieprestatie van een gebouw te bepalen. Meer informatie over het energielabel vindt u op de website van de Inspectie Leefomgeving en Transport. Er zijn veel bronnen online die informatie bieden over energie-etikettering.

Klik hier om meer te lezen: https://www.energielabelperfect.nl/