Chip Tuning – Tips voor het oplossen van problemen om lange uitloopfouten te voorkomen

Chip Tuning Your Carbus is niets en duizenden mensen doen het elke dag. Is het veilig om je motor te wijzigen? Hoe beĆÆnvloedt het de manier waarop uw auto loopt? Dit zijn allemaal goede vragen. Dus wat is precies een chip-tuning en hoe is het effect op je auto?

Chip Tuning betekent elke wijziging die een extra vermogen levert of verbetert bij een bestaande functie van een voertuig. Een extra vermogen betekent een verhoogd gebruik van brandstof en dus moet u op zijn minst wat extra slijtage verwachten op uw motor. De chiptuning behaalt eigenlijk zijn brandstofefficiƫntieverbetering door een betere levering van lucht en brandstof aan de motor. Dit onthult al twee dingen die u moet overwegen wanneer u Chip Tuning voor uw auto kiest:

Uw auto-elektronische besturingseenheid (ECU) is verantwoordelijk voor de meeste functies van uw auto’s. De ecu bewaakt en controleert de luchtstroom in en uit uw motor; Als er iets niet in overeenstemming is in de prestaties van uw voertuigen, dan is dit meestal de fout van de ECU.

Daarom kan het afstemmen van uw auto het ongunstig gedrag van de elektronische besturingseenheid ontdoen – het maakt het beter!

Met brandstofinjectie kunnen de verbranding, uitlaat en emissies sterk worden verbeterd door bepaalde parameters aan te passen aan optimale omstandigheden. Soms ligt het probleem niet in de ECU, maar in de handen van de bestuurders: hij weet misschien niet hoe hij de parameters correct moet gebruiken of hij heeft misschien niet de vaardigheden om zijn auto af te stemmen op de manier waarop hij het wil dat het klinkt. In dit geval is het het beste om een professional het werk te laten doen. Niet alleen weet de professional de juiste manier om de verschillende parameters aan te passen, hij zal ook weten welke parameter ervoor zorgt dat uw auto zich traag voelt. Door het probleem op te lossen, kan uw auto beter functioneren en kan zelfs de bovenkant van de grafieken bereiken in het brandstofverbruik en de prestaties.

Een ander gemeenschappelijk symptoom voor slechte chiptuning is slechte brandstofbezorging. Wanneer de brandstof uw motor binnengaat, passeert deze door de brandstofpomp, waar het wordt gecomprimeerd en gemengd met benzine voordat het het voertuigen inlaatsysteem bereikt. Als de brandstofbezorging slecht is, is er geen mix en de brandstof maakt het niet aan het voertuiginlaatsysteem. Als de brandstof op de juiste snelheid wordt afgeleverd en als de snelheid slecht is, zal het hele brandstofsysteem falen, dus resulterend in een volledige shutdown van uw auto.

Afgezien van slechte brandstof, kan uw voertuig ook last hebben van chippen of vervagen. Chip Tuning is een vrij dure hobby, dus zorg ervoor dat u werkt met de juiste apparatuur en onderdelen. Je moet altijd alle instructies volgen, het kan tenslotte je leven en zelfs het leven van je voertuig redden.

Heeft u interesse in een chiptuning voor uw auto met behoud van garantie? Klik hier https://www.chipperformance.nl/